Edison Klassiek voor Lucie Horsch

Gepubliceerd op

Lucie Horsch (18) krijgt een Edison Klassiek voor haar debuutalbum Vivaldi. ‘Door de blokfluit van Lucie Horsch klinkt Vivaldi’s muziek afwisselend speels, levenslustig, intens, melancholiek, ernstig, duister en melodieus,’aldus de jury, bestaande uit Maartje Stokkers, Guido van Oorschot, Tonko Dop, Marian van der Meer, Wim Vos en meestemmend juryvoorzitter Mischa Spel. ‘Ongeveer zoals het leven zelf. Vanaf de eerste noten voel je dat Horsch met huid en haar in de muziek is opgegaan, en ze neemt de luisteraar ook mee van de eerste tot de laatste minuut.’
De Edison wordt zondag 19 november uitgereikt tijdens de live-uitzending van Podium Witteman op NPO2 om 18.05 uur.

Lucie Horsch studeerde blokfluit en piano aan de Sweelinck Academie, de Nationale opleiding voor Jong Toptalent, en studeert nu beide instrumenten in de bacheloropleiding bij resp. Walter van Hauwe en Jan Wijn.

Delen