Drake Music Artist in Residence op Conservatorium van Amsterdam

Gepubliceerd op

Van 21-23 maart is Drake Music (Londen) Artist In Residence op het Conservatorium van Amsterdam. Drake Music is gespecialiseerd in het werken met muzikanten die een verstandelijke en/of lichamelijke beperking hebben. Binnen de muziekeducatie is deze zogeheten inclusiviteit een zeer actuele ontwikkeling.

Twee gespecialiseerde trainers/musici van Drake Music, Ben Lunn en Tim Yates, gaan drie dagen met de vierdejaarsstudenten van de Opleiding Docent Muziek (ODM) aan de slag. Samen onderzoeken zij hoe technologieën als het gebruik van iPads en (muziek)software de inclusiviteit van verstandelijk en/of lichamelijk beperkte mensen in de professionele muziekwereld kunnen bewerkstelligen. Het ensemble dat zij vormen wordt bijgestaan door de muzikanten van My Breath My Music.

Het ODM-project met Drake Music kwam tot stand in samenwerking met het AIR-programma van de AHK. Een Artist in Residence (AIR) inspireert studenten en docenten door hen met actuele ontwikkelingen en vraagstukken uit de kunstpraktijk te confronteren. Innovatie en verbinding staan centraal in deze op maat gemaakte AIR-programma’s, evenals de internationale en multidisciplinaire context.

Congres My Music Ability
De resultaten van deze residentie worden op zaterdag 24 maart gepresenteerd in de vorm van een optreden tijdens het congres My Music Ability  in het Conservatorium van Amsterdam. My Music Ability is een samenwerking tussen het Conservatorium van Amsterdam, het Fonds Cultuurparticipatie en het LKCA. Meer informatie

Meer informatie
Drake Music: www.drakemusic.org?
Tim Yates: http://hackoustic.org/about/?
Ben Lunn: https://benlunncomposer.tumblr.com/bio
My Breath My Music: http://mybreathmymusic.com/

Delen