Daniel Reuss hoofdvakdocent koordirectie aan het CvA

Gepubliceerd op

Met trots verwelkomt het Conservatorium van Amsterdam (CvA) Daniel Reuss als hoofdvakdocent koordirectie. Daniel Reuss is als koordirigent actief in binnen- en buitenland en heeft met zijn ensembles prijswinnende en lovend ontvangen cd's uitgebracht.'Met Daniel Reuss krijgt het conservatorium een veelzijdig musicus die internationaal naam heeft gemaakt als koordirigent, aldus Okke Westdorp, adjunct-directeur en hoofd Klassiek van het CvA. 'Met zijn visie op het vak en zijn brede vakkennis zal hij een niet te onderschatten bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van de nieuwste generatie koordirigenten.'

Ook Daniel Reuss verheugt zich erop met de studenten van het Conservatorium van Amsterdam aan de slag te gaan. 'Zingen is de meest directe manier van musiceren. Met dit menselijk instrument leg je een directe verbinding tussen 'de ziel' en wat er muzikaal gebeurt. Ik kijk er erg naar uit om dat over te brengen op de studenten en ze te begeleiden bij hun ontwikkeling als koordirigent.' 

Daniel Reuss (1961) studeerde koordirectie aan het conservatorium van Rotterdam bij Barend Schuurman. In 1990 werd hij artistiek leider van Cappella Amsterdam, dat zich onder zijn leiding zowel in oude muziek als in het moderne en hedendaagse repertoire in Nederland een prominente positie verwierf. Met Cappella Amsterdam bracht hij diverse zeer positief ontvangen cd's uit. Van 2003 tot 2006 was Daniel Reuss chef-dirigent van het RIAS Kammerchor in Berlijn. Ook met dit koor maakte hij een aantal succesvolle cd's, die met prestigieuze prijzen werden onderscheiden. Van 2008 tot 2013 combineerde Daniel Reuss zijn werkzaamheden als artistiek leider van Cappella Amsterdam met het chef-dirigentschap van het Estonian Philharmonic Chamber Choir. Daniel Reuss werkt geregeld samen met ensembles en orkesten uit heel Europa, zoals Akademie für Alte Musik Berlin, MusikFabrik, Scharoun Ensemble en het Orkest van de 18e Eeuw. Sinds 2015 is hij tevens chef-dirigent van het Ensemble Vocal Lausanne.

Delen