Frans Weisz en Nouchka van Brakel eerste oud-studenten Wall of Fame

Gepubliceerd op

In de foyer van de Nederlandse Filmacademie wordt op donderdag 29 november een Wall of Fame geopend. De eerste twee portretten zijn van Frans Weisz en Nouchka van Brakel, oud-studenten van het eerste uur. 

Nouchka van Brakel studeerde aan de Filmacademie van 1962 tot en met 1964. Zij maakte onder meer de films Een vrouw als Eva (1979), Van de koele meren des doods (1982) en Een maand later (1987).

Frans Weisz maakte onder andere films als De Inbreker (1972), Rooie Sien (1975), Charlotte (1981) en de triologie Leedvermaak (1989), Qui vive (2002) en Happy End (2009). Hij was daadwerkelijk de eerste  student die zich in 1958 meldde bij de Filmacademie. 

Directeur Bart Römer: "In de zestig jaar dat de Nederlandse Filmacademie bestaat hebben vele generaties filmmakers onze academie verlaten en hun weg gevonden binnen de Nederlandse en/of internationale filmindustrie. Deze oud-studenten van de eerste lichtingen hebben ondubbelzinnig hun plek in de filmwereld verdiend. In dit jubileumjaar kijken we vooruit naar hoe wij ons tot de toekomst kunnen en willen verhouden. We kijken ook met respect terug op ons rijke verleden en met name op die alumni die in hun loopbaan onderscheidend waren en zijn voor onze filmcultuur." 

Fotograaf Maarten Corbijn maakte de portretten.  

Delen