Alexander Brodsky ontmoet Brodsky Quartet

Gepubliceerd op

Komende vrijdag bent u van harte welkom bij de eindpresentaties van de Winter School 2019, gecureerd door kunstenaar en architect Alexander Brodsky. Tijdens de Winter School 2019, van 14 tot 25 januari, werken studenten van de Academie van Bouwkunst in Amsterdam aan een denkbeeldige stad gemaakt van klei. Tijdens de eindpresentatie is er een speciale gast: het Brodsky Quartet.

De Academie van Bouwkunst heeft kunstenaar en architect Alexander Brodsky uitgenodigd om Artist in Residence te zijn voor het academische jaar 2018-2019. Tijdens de Winter School 2019, een twee weken durend onderzoeks- en ontwerpprogramma, bundelen de drie disciplines architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur hun krachten, vertegenwoordigd door eerste- en tweedejaars studenten. Samen met de studenten zet Brodsky de volgende stap in een reeks waarin hij zich bezighoudt: de expressie van verbeeldingskracht en het werken met klei. Daardoor zal elke student een fragment van een denkbeeldige stad opbouwen uit gematerialiseerde fragmenten van hun individuele herinneringen. Samen zullen ze een geheel nieuwe denkbeeldigheid maken.

De eindpresentatie vindt plaats op vrijdag 25 januari om 16.00 uur in de Academie van Bouwkunst. Na de presentatie, willen we u graag uitnodigen voor een drankje.

Tijdens de eindpresentatie is er een speciale gast: het Brodsky Quartet. Sinds de oprichting in 1972 heeft het Brodsky Quartet meer dan 3000 concerten op de grote podia van de wereld uitgevoerd en meer dan 60 opnames uitgebracht. Een natuurlijke nieuwsgierigheid en onverzadigbare wens om te verkennen heeft de groep in vele artistieke richtingen voortgestuwd en blijft hen niet alleen een plek in de voorhoede van de internationale kamermuziekscène verzekeren, maar ook een rijk en gevarieerd muzikaal bestaan. Hun energie en vakmanschap hebben wereldwijd vele prijzen en onderscheidingen getrokken, terwijl lopend educatief werk een middel biedt om ervaringen door te geven en contact te houden met de volgende generatie.

U kunt zich aanmelden voor de eindpresentatie door te mailen naar avb-webredactie@ahk.nl. Op basis van de registraties krijgt u een staande of zittende plaats.

Datum: vrijdag 25 januari 2019
Tijd: 16.00-18.00 uur
Locatie: Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213, Amsterdam
Gratis toegang

Artist in Residence-programma
Het AIR-programma is een initiatief in samenwerking met de afdelingen van de Amsterdam University of the Arts. Het stimuleert innovatie en vergemakkelijkt ontmoetingen met hedendaagse kunstpraktijken. Het biedt gastfaculteiten de mogelijkheid om te profiteren van de ervaring van gerespecteerde kunstenaars en de educatieve en artistieke structuren van de Academie nieuw leven in te blazen. De focus ligt op de huidige interdisciplinaire en multidisciplinaire ontwikkelingen, en op interactie met de internationale 'state of the art'. Aan de Academie van Bouwkunst is Alexander Brodsky de opvolger van Sarah van Sonsbeeck, Jeroen Musch, Gabriel Lester, Michiel Schwarz, Erik Kessels, Krisztina de Châtel en anderen.

Delen