Masterstudenten presenteren plannen stageonderzoek

Gepubliceerd op

Tijdens het Farewell Symposium presenteerden zes masterstudenten de plannen voor hun stageonderzoek. Met de feedback van docenten en medestudenten konden zij hun plannen eventueel nog aanscherpen.

Het komende half jaar gaan de studenten van de masteropleiding Museology stageonderzoek verrichten bij instellingen in binnen- en buitenland. Tijdens het Farewell Symposium presenteerden zes studenten hun onderzoeksplan aan docenten en medestudenten. Charlotte Faber beet het spits af. Zij buigt zich de komende maanden voor het Holocaust Museum over de vraag of foto’s van dood, geweld en naaktheid wel of niet moeten worden getoond. Wat vinden bezoekers hiervan? En hoe wordt hun mening meegenomen?

Daarna was het de beurt aan Hana Matsuura. Zij gaat bedenken hoe een nieuw museum eruit zou kunnen zien rondom de Romeinse schepen die zijn opgegraven in Zwammerdam. En hoe dit museum het best de aandacht van de bezoekers kan vasthouden. Dit laatste speelt ook een rol in het onderzoek van Isabel Palumbo dat draait om de vraag: hoe kunnen musea hun koloniale collecties inclusief en interessant maken voor middelbare scholieren? Bij het Tropenmuseum gaat zij hiervoor een educatief programma ontwikkelen.

Humor in de museumwereld
Allie Ruddock gaat voor haar stage naar New York. Bij het International Print Center gaat zij onderzoeken welke rol humor speelt bij de presentatie van museumcollecties aan het publiek. Camila Michelini bekijkt hoe Beeld en Geluid de collectie inclusiever kan maken door deze ook te ontsluiten voor mensen met een visuele handicap. En Naveen Beesa, ten slotte, onderzoekt bij Museum Van Loon welke invloed het management heeft op het functioneren van een privémuseum.

Na de presentaties was het tijd voor een borrel. Het Farewell Symposium is het laatste moment waarop de studenten als groep bij elkaar zijn, voordat ze stagelopen en afstuderen.
 

Delen