Reinwardt-student genomineerd voor AHK Eindwerkprijs

foto: Leo Hol

Gepubliceerd op

Reinwardt-student Iris Harpman is een van de tien genomineerden voor de AHK Eindwerkprijs. Met haar scriptie over het omschrijven van beladen erfgoed maakt zij kans op een geldbedrag van drieduizend euro. Op 25 november worden de winnaars bekendgemaakt.

Begin dit jaar voegde Het Scheepvaartmuseum een Chinees porseleinen beeldje toe aan de collectie, uitgevoerd in famille-noir techniek. Dit figuur gebruikte Iris Harpman als casus in een breder afstudeeronderzoek naar (het proces van) inclusief schrijven. Hoe kunnen erfgoedinstanties hun inclusiviteit verbeteren door in tentoonstellingsteksten rekening te houden met diverse doelgroepen en perspectieven?

De kritische Reinwardt-student
De scriptie van Iris maakt nu kans op de AHK Eindwerkprijs, een geldbedrag van drieduizend euro. Docent Fifine Kist, die Iris begeleidde: ‘Dit onderzoek is een belangrijke bijdrage aan de huidige discussie die speelt in het werkveld. Aan de hand van een op te stellen museumtekst voor een specifiek object wordt een veel grotere vraag behandeld: hoe om te gaan met gevoelig erfgoed? Iris presenteert zich met haar onderzoek professioneel naar de erfgoed- en museumwereld. En met de juiste kritische attitude die van een Reinwardt-student mag worden verwacht.’

Stem op jouw favoriete project
Op maandag 25 november maakt de jury de winnaars bekend tijdens een feestelijke ceremonie op het Conservatorium van Amsterdam. Kijk voor alle informatie op www.ahk.nl/eindwerkprijs. Hier vind je binnenkort een uitgebreide presentatie van de projecten en kun je op jouw favoriete project stemmen voor de publieksprijs.
 

Delen