Ovatie 2019 voor Ralph van Raat 

Foto Simon van Boxtel

Gepubliceerd op

Pianist Ralph van Raat heeft de Ovatie 2019 gewonnen. Ralph krijgt de prijs voor zijn Andriessen-programma, ter ere van de tachtigste verjaardag van componist Louis Andriessen.

‘Van een deel uit Souvenirs d’enfance tot en met het voor Van Raat gecomponeerde Searching for Unison: de luisteraar werd verrast door de toontaal van de jonge componist en de ontwikkeling van diens notenschrift in voorbeeldige, uitdagende en passievolle uitvoeringen,’ aldus het juryrapport. ‘Van Raat gaf met zijn kraakheldere, bevlogen spel een inkijkje in de muziek van Neerlands beroemdste componist, en lichtte die betrokken toe. De koppeling met Stravinsky’s Sacre, waarin Van Raat zijn kunnen optimaal toonde, completeerde dit intelligent samengestelde programma.’

De Ovatie is de klassieke-muziekprijs van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) en bestaat uit een sculptuur en een tournee langs verschillende concertzalen die aangesloten zijn bij de VSCD.

Ralph van Raat studeerde piano bij Ton Hartsuiker en Willem Brons aan het Conservatorium van Amsterdam en muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is als docent verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. 

Delen