Jazzafdeling verwelkomt José James als nieuwe docent

Gepubliceerd op

We zijn verheugd om José James te mogen verwelkomen in het docententeam van de jazzafdeling. José gaat werken met ensembles en masterclasses in muziekproductie en bandcoaching voor vocalisten geven.

José James' creatieve partner Talia Billig (die werkt onder de artiestennaam Taali) gaat haar kennis delen als gastdocent op de pop- en jazzafdeling, met het geven van masterclasses over carrière en songwriting.

'De jazz- en popafdelingen van het CvA heten de twee gerespecteerde artiesten van harte welkom. We zijn ervan overtuigd dat zij inspiratie en een waardevolle muzikale boodschap gaan overbrengen op onze studenten,' aldus Edo Righini, adjunct-directeur en hoofd Jazz en Pop.

Componist/vocalist José James (VS) wordt vaak omschreven als een jazz-zanger voor de hip-hopgeneratie; hij combineert jazz, soul, drum’n’bass en spoken word tot een eigen versie van vocale jazz. Hij kreeg lovende recensies op zijn albums, die ook werden bekroond met prijzen als een Edison en de L'Académie du Jazz Grand Prix. Hij stond onder contract bij het beroemde Blue Note-label alvorens hij zijn eigen label/collectief Rainbow Blonde oprichtte.

Talia Billig, of Taali, is actief als zangeres, songwriter en muziekprofessional. Als soloartiest bracht ze twee albums uit en verschillende singles en ep's. Recentelijk startte zij haar eigen label/collectief Rainbow Blonde Records, dat zij runt met haar creatieve partner José James en engineer/producer Brian Bender. Voor haar samenwerking met Becca Stevens op  'Slow Burn' werd ze genomineerd voor een 2021 Grammy in de categorie Best Arrangement, Instruments and Vocals.

Delen