Alexander Warenberg winnaar GrachtenfestivalPrijs 2021

Gepubliceerd op

Cellist Alexander Warenberg (23) heeft de GrachtenfestivalPrijs 2021 gewonnen. ‘Hij versmelt met zijn instrument en geeft zich volledig over aan zijn eigen interpretaties van de muziek,’ aldus de jury, die hem een oermusicus noemde. ‘Samen met zijn ideeënrijkdom maakt dit hem tot de ideale kandidaat voor de komende residency van het Grachtenfestival.’
Als prijswinnaar krijgt Alexander carte blanche om tijdens het Grachtenfestival 2022 zijn muzikale dromen te realiseren. De andere twee genomineerden waren klarinettist Jelmer de Moed (25) en pianiste Yang Yang Cai (22), allebei ook alumni van het Conservatorium van Amsterdam.

Alexander Warenberg (1998) studeerde bij Monique Bartels aan het CvA, vervolgde zijn opleiding aan de Barenboim-Said Academie bij Frans Helmerson en studeert momenteel verder aan de Kronberg Academie in Duitsland.

De GrachtenfestivalPrijs heeft als doel jonge, talentvolle musici te presenteren aan een breed publiek. Onder de eerdere winnaars zijn vele CvA-alumni, zoals Raoul Steffani (bariton, 2018), Sophiko Simsive (piano, 2016), Remy van Kesteren (harp, 2013), duo Sax & Stix (saxofoon en slagwerk, 2012), Judith van Wanroij (sopraan, 2010), duo Bosgraaf en Elias (blokfluit en gitaar, 2009), Lisa Jacobs (viool, 2008) en Ties Mellema (saxofoon, 2007).

Delen