Academy for Musicology and Musicianship Amsterdam feestelijk van start

Gepubliceerd op

Op 15 september is de Academy for Musicology and Musicianship Amsterdam (AMMA) feestelijk van start gegaan. De AMMA is een nieuw studieprogramma dat het Conservatorium van Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam hebben opgezet voor muziekstudenten die wetenschappelijke en theoretische verdieping zoeken. Zo’n zestig studenten van zowel het CvA als de UvA hebben zich ingeschreven voor het eerste jaar. 

De AMMA is ontwikkeld door Michiel Schuijer, lector Muziek aan het CvA, die hiervoor een Comenius Leadership Fellow-beurs van € 500.000,- heeft gekregen. Doel van de AMMA is tegemoet te komen aan de vraag van de huidige muzikale beroepspraktijk naar musici die niet alleen artistiek op topniveau kunnen presteren, maar ook over academische competenties beschikken. Door middel van vakken die speciaal voor dit traject zijn ontworpen, maakt de AMMA het makkelijker de conservatoriumstudie te combineren met de studierichting Muziekwetenschap aan de UvA. 

Meer over de Academy for Musicology and Musicianship Amsterdam

Lector Michiel Schuijer over start Academy for Musicology and Musicianship Amsterdam

Delen