Primo Ish-Hurwitz wint Alba Rosa Viëtor Composition Competition

Gepubliceerd op

Componist Primo Ish-Hurwitz heeft met zijn compositie Listen op 18 februari jl. de gedeelde eerste prijs gewonnen op de internationale Alba Rosa Viëtor Composition Competition. De andere winnaar was de Argentijnse componist Gérman José Mercado.

Listen werd uitgevoerd door Laetitia Gerards, sopraan; Dana Zemtsov, altviool; Ella van Poucke, cello; Lars Wouters van den Oudenweijer, klarinet, en Anna Fedorova, piano. Bij het schrijven van de liedtekst werd Primo bijgestaan door dramaturg Carel Alphenaar. Het concert werd zondag uitgezonden op Radio 4 (Avondconcert). De uitzending is hier te beluisteren. 

Primo is derdejaars compositiestudent bij Willem Jeths en Meriç Artaç. 

De uitvoering van 'Listen'. Foto's: Foppe Schut

Primo met Carel Alphenaar

Delen