Regisseurs Jan Taks en Nicole Pul over het Startproject van de Mime Opleiding in oktober

Gepubliceerd op

De Mime Opleiding start traditiegetrouw het studiejaar met twee Startprojecten. Een van de Startprojecten vindt dit jaar plaats in de Theaterzaal van Academie voor Theater en Dans. De tweede-, derde- en vierdejaarsstudenten van de Mime opleiding presenteren zich in een gezamenlijke voorstelling van 6 t/m 8 oktober (data onder voorbehoud)

Het concept van de voorstelling is van Mime-docent Jan Taks. Nicole Pul en Jan Taks dragen samen de verantwoordelijkheid over de regie en de muziek is in handen van Oscar Jan Hoogland.

‘De  inspiratiebron voor dit Startproject is het menselijke overlevingsmechanisme’, aldus regisseurs Jan Taks en Nicole Pul. De veerkracht van mensen die hun einde in de ogen kijken.’

‘Een van de mooiste uitdagingen van samenwerken met de mimestudenten is dat wij onze fascinaties met elkaar kunnen delen’, vertellen zij. ‘Niet alleen wij als regisseurs, maar ook het publiek gaat kennismaken met nieuwe theaterpersoonlijkheden.’

‘Met dit Startproject willen we een kloppend geheel maken, met een heldere zeggingskracht zonder een lineaire theatervertelling te brengen. Wanneer de toeschouwer de zaal heeft verlaten, hopen we dat de grote thema’s blijven zinderen in de fantasie van de toeschouwer.’

Delen