CvA-studenten spelen in opkomende projecten Sinfonietta Orkest

Gepubliceerd op

Amsterdam Sinfonietta is al jaren de plek bij uitstek voor CvA-strijkers om hun talenten verder te ontwikkelen. ‘En ook dit jaar waren we al enorm blij verrast met het hoge niveau van de studenten’, vertelt Stephan Heber, artistieke manager bij Amsterdam Sinfonietta. Verschillende CvA-studenten werden na een uitvoerige auditieronde uitgekozen om deel te nemen aan Sinfonietta-projecten in mei en oktober, onder leiding van Candida Thompson.

Amsterdam Sinfonietta is voor toeschouwers een bijzondere ervaring: de 22 strijkers in het orkest spelen namelijk samen zonder dirigent. ‘Maar ook voor studenten is het een bijzondere leerervaring om te spelen in zo’n groot kamermuziekensemble’, vertelt Stephan. ‘Ze leren hoe het is om heel goed binnen de groep te luisteren naar hun medespelers, en ondervinden dat het in een ensemble zonder dirigent meer initiatief nodig is vanuit de muzikant zelf.

We zijn erg trots op de grote schare studenten die mag deelnemen aan het orkest. Gefeliciteerd aan Tamara Korkadze (viool), Gabriel Ariza Ureta (viool), Louisa Strynckx Rocha (viool), Samuel Panner (viool), Valentine Blangé (viool), Haruna Hosokawa (viool), Nadia ten Kate (viool), Nata Roinishvili (viool); Lilian Haug (altviool), Yuxin Chen (altviool); Zala Vidic (cello), Emma Warmelink (cello), Manon Leroux (cello); Alberto Monge Mansilla (contrabas).

Wil je het Sinfonietta Orkest in actie zien? Neem dan zeker een kijkje op hun agenda.

Delen