Het is - It is. Negen ontmoetingen tussen theatermakers

Samengesteld door Marijn de Langen

In het voorjaar van 2009 organiseerde Marijn Langeneen serie ontmoetingen tussen steeds twee theatermakers. Ze vroeg hen om een uur lang met elkaar in gesprek te gaan over de rol van het lichaam in hun theaterwerk, op basis van een aantal door haar geformuleerde vragen. Van de gesprekken, die plaatsvonden in een tuinhuisje van theater-masteropleiding Dasarts, werden trancripties gemaakt.

De duo’s zijn zorgvuldig gekozen, op basis van het vermoeden van een verwantschap, maar ook vanuit nieuwsgierigheid naar een ontmoeting van twee heel verschillende visies, verschillende generaties, verschillende nationaliteiten. Ongeveer de helft van de gesprekken vond plaats tussen theatermakers die elkaar nooit eerder hadden ontmoet.

De bundel Het is - It is (negen ontmoetingen tussen theatermakers) is een weerslag van deze bijzondere ontmoetingen tussen:
Frits Vogels en Lotte van den Berg, David Weber-Krebs en Jetse Batelaan, Rob List en Edit Kaldor, Jan Langedijk en Sanne van Rijn, Karina Holla en Sanja Mitrović, William Dashwood en Bill Aitchison, Roy Peters en Melih Gençboyaci, Petra Ardai en Sarah Vanhee, Suzan Boogaerdt  en Paul van der Laan.

RTRSRCH Vol. 1 No. 2

Delen