Prijzenregen voor Bingo

Gepubliceerd op

Na de Tuschinski Award op het Nederlands Film Festival Utrecht is de eindexamenfilm Bingo opnieuw in de prijzen gevallen op festivals in Nederland, Rusland, Roemenië en Estland.

Na de Tuschinski Award op het Nederlands Film Festival in Utrecht is de eindexamenfilm Bingo opnieuw in de prijzen gevallen op festivals in Nederland, Rusland, Roemenië en Estland.

 

Regisseur Timur Ismailov won in Moskou op het ArtKino festival de Best Director Award en acteur Sergiu Voloc werd genomineerd voor Best Actor. Ook in Moskou, maar dan op het internationale studentenfilmfestival VGIK werd aan de film zowel de Special Prize van de studentenjury toegekend als de Audience Award. Op het Scenecs Festival in Amersfoort kreeg de film de prijs voor de Beste Film; in Roemenië op het Alter-Native Festival de Grand Prix. En afgelopen weekend ontving Bingo een eervolle vermelding op het Sleepwalkers Festival in Estland. Uit het juryrapport: “For being courageous enough to deal with a difficult topic in a cheerful way.”

Delen