Capita Selecta 'Radicalizing the local' op 17 februari met Teddy Cruz en Miquel Robles-Duran

Gepubliceerd op

In de derde aflevering van de Capita Selecta-reeks 'Radicalizing the local' zijn op 17 februari de architecten Teddy Cruz (University of California, San Diego) en Miquel Robles-Duran (The New School, New York) te gast.
Aanvang 20.00 uur. Gratis toegang. Voertaal is Engels

In de derde aflevering van de Capita Selecta-reeks 'Radicalizing the local' zijn op 17 februari de architecten Teddy Cruz (University of California, San Diego) en Miquel Robles-Duran (The New School, New York) te gast.

Teddy Cruz (Mexico) en Miquel Duran (Guatemala) leveren beide een bijdrage aan de ontwikkeling van het publieke domein in stedelijke gebieden waar op grote schaal sprake is van sociale ongelijkheid, conflict en uitsluiting. Zo werkt Teddy Cruz samen met Casa Familiar, een lokale non-profitorganisatie, aan de ontwikkeling van woonhuizen in één van de arme immigrantenwijken van Tijuana. Miquel Duran was enige tijd verbonden aan het Berlage Instituut en is mede-oprichter van de internationaal opererende denktank Cohabitation Strategies, gevestigd te Rotterdam, dat met kunstenaars en wetenschappers alternatieven modellen voor stedelijke samenlevingen onderzoekt.

Tijdstip en locatie
De Capita Selecta-lezingen zijn openbaar en vinden plaats op donderdagavond, aanvang 20.00 uur. Locatie: Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213, 1011 PG te Amsterdam. De voertaal is Engels. Toegang gratis.

Radicalizing the local
De Capita Selecta 'Radicalizing the local' worden georganiseerd door beeldend kunstenaar Jeanne van Heeswijk die vanaf medio januari 2011 als Artist in Residence aan de Academie is verbonden. In deze reeks spreken kunstenaars, architecten en wetenschappers over de koppeling van hun kunstpraktijk aan thema's als migratie, burgerschap en het stimuleren van lokale economieën; thema's waarmee ook Van Heeswijk zich intensief bezighoudt. In februari en maart volgen nog drie afleveringen: Rick Lowe (24 februari), Mustafa Tazeoglu (3 maart) en Mick Wilson (10 maart). Eerder waren de Brits-Indiaanse architecte Sumita Sinha en Jeanne van Heeswijk te gast.

Delen