Derdejaarsstudenten organiseren symposium Durf te ondernemen

Gepubliceerd op

Als afsluiting van hun minor Cultureel ondernemen organiseren derdejaarsstudenten van de Reinwardt Academie het symposium Durf te ondernemen. Onderdeel van het symposium is een paneldiscussie met onder andere Bas Kreuger, directeur van het Vestingmuseum. De studenten namen als onderdeel van de minor een week lang het beheer het Vestingmuseum over.

 

Cultureel ondernemen is belangrijker dan ooit, nu de erfgoedsector op zoek moet naar creatieve oplossingen om de begrotingen sluitend te krijgen en het ambitieniveau op peil te houden. Deze ontwikkelingen komen terug in de nieuwe minor Cultureel Ondernemen van de bachelor Cultureel erfgoed. De overige minoren in het curriculum zijn Archieven, Collectiemanagement, Exhibition Direction, Informatie- en mediacommunicatie en Publiek en Participatie.

Voor het symposium, op vrijdag 15 juni, kozen de studenten gastsprekers die hun inspireerden. Daarnaast vertellen zij over hun eigen ervaringen en leermomenten, en is er een discussie met panelleden en de zaal. Durf te ondernemen biedt inspiratie en maakt gelijk de vertaalslag naar de praktijk.

Programma
13.30 Inloop
14.00 Start en welkomstwoord
14.05 Gastsprekers: Tijs Rotmans (managing partner The Pricing Company) en Martin Vastenhout (directeur Landgoed Schovenhorst)

15.00 Pauze

15.15 Toelichting op de minor door coƶrdinator Marjan Otter
15.20 Studententoelichtingen per onderdeel van de module
15.33 Teus Eenkhoorn (directeur Reinwardt Academie) en Bas Kreuger (directeur Vestingmuseum Naarden)

15.45 Discussie, met panelleden:
- Bas Kreuger (directeur Vestingmuseum Naarden)
- Jet de Ranitz (voorzitter College van Bestuur AHK)
- Monique Mulder (creatief directeur Mattmo)
- Martin Vastenhout (directeur landgoed Schovenhorst)
- Charlie van der Vegt (studente)

16.45 Borrel
18.00 Afsluiting

Tijd en locatie
vrijdag 15 juni 2012 - 14.00 uur tot 18.00 uur
Reinwardt Academie, Dapperstraat 315, 1093 BS Amsterdam

Toegang
Gratis na aanmelding via www.reinwardtcommunity.nl.

Delen