Drie Filmfonds Wildcards voor regisseurs van Lichting 2014

Susanne Opstal

Gepubliceerd op

Susanne Opstal (regie documentaire, L14) en Bart van den Aardweg (regie documentaire, L14) hebben op het Nederlands Film Festival een Documentaire Wildcard gewonnen. Eén van de Fictie Wildcards was voor Viktor van der Valk (regie Fictie, L14).

Susanne Opstal (regie documentaire, L14) en Bart van den Aardweg (regie documentaire, L14) hebben op het Nederlands Film Festival een Wildcard Documentaire gewonnen. Eén van de Wildcards Fictie was voor Viktor van der Valk (regie Fictie, L14).

Het Filmfonds selecteerde de winnaars van meest talentvolle jonge makers door ingestuurde eindexamenfilms van dit jaar te beoordelen. Het Fonds reikt sinds zes jaar Wildcards uit voor documentaire. Voor het eerst komen daar dit jaar fictie en animatie bij. De bedragen zijn 40.000 euro per documentaire en animatie Wildcard en 80.000 euro voor fictie.

De winnaars krijgen ieder 40.000 euro om zonder restricties een nieuwe documentairefilm te maken onder begeleiding van een producent en een regiecoach. Hiermee wil het Fonds nieuw documentairetalent stimuleren dat net is afgestudeerd. Het streven is om de films op het Nederlands Filmfestival van 2015 in première te laten gaan

Bart van den Aardweg

Viktor van den Valk

Delen