4 Nominaties voor Archiprix en een publieksprijs bij slot Graduation Show

Vlnr: Ramon Scharff, Michael van Bergen, Sweder Spanjer

Gepubliceerd op

Bij de afsluiting van de Graduation Show van de Academie van Bouwkunst op zondag 6 november is bekendgemaakt welke afstudeerprojecten van de lichting 2016 zijn genomineerd voor deelname aan Archiprix. Er werd ook een publieksprijs uitgereikt.

Bij de afsluiting van de Graduation Show van de Academie van Bouwkunst op zondag 6 november is bekendgemaakt welke afstudeerprojecten van de lichting 2016 zijn genomineerd voor deelname aan Archiprix. Er werd ook een publieksprijs uitgereikt. 

De Graduation met het afstudeerwerk van studenten van de masteropleidingen Architectuur, Stedenbouw en Landschapsarchitectuur werd geopend op vrijdag 4 november door architectuurcriticus Kirsten Hannema. Rijksbouwmeester Floris Alkemade trad op als visiting critic. Namens de jury heeft Madeleine Maaskant (directeur van de Academie van Bouwkunst) op zondag bekendgemaakt welke afstudeerprojecten worden ingestuurd voor deelname aan Archiprix, de prestigieuze prijs voor afstuderend talent van de Nederlandse ontwerpopleidingen. Ronald Hooft maakte de winnaar van de publieksprijs bekend.

Nominaties voor Archiprix
De genomineerde afstudeerprojecten: 'Nieuw Leven voor de Dood' van Michael van Bergen. 'Het Huis van de Stad' van Ramon Scharff. 'Marcy Houses' van Hans Maarten Wikkerink. En 'Voor altijd op reis’ van Sweder Spanjer. De publieksprijs is gewonnen door Laura van de Pol met haar afstudeerproject ‘Urban Mangrove’.

De uitreiking van Archiprix vindt plaats in juni 2017. De genomineerde studenten ontvangen een toelage om de presentatie van hun afstudeerproject te perfectioneren. Alle afstudeerprojecten van de lichting 2016 zijn hier te bekijken. 

Delen