Nieuwe AIR voor Academie van Bouwkunst is Sarah van Sonsbeeck

Gepubliceerd op

De Academie van Bouwkunst heeft kunstenaar en architect Sarah van Sonsbeeck uitgenodigd als Artist in Residence voor het studiejaar 2017-2018.

Sarah van Sonsbeeck studeerde architectuur aan de TU Delft (MA) en studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie. In tijden waarin geluid continu om ons heen is, laat Sarah in haar werk zien wat het belang van stilte is. Komend studiejaar zal zij als Artist in Residence onderwijsprojecten voor studenten mee vormgeven.

Stilte is een onderwerp dat studenten, mede door de toenemende druk op de stad door toeristen en (stedelijke) verdichting bezighoudt. En wat ís die stilte eigenlijk waarvan we denken dat we er recht op hebben? Om deze actuele opkomende vragen binnen de ontwerppraktijk te onderzoeken gaat de Academie van Bouwkunst een samenwerking aan met kunstenaar Sarah van Sonsbeeck.

Sarah van Sonsbeeck valt onder het  Artist in Residence programma van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. In de afgelopen jaren zijn verrassende en spraakmakende projecten en lezingen reeksen gerealiseerd respectievelijk georganiseerd onder leiding van Artists in Residence zoals beeldend kunstenaar en filmregisseur Gabriel Lester en fotograaf Jeroen Musch.

Delen