'Man' | Dionne Verwey

Dionne Verwey is genomineerd voor haar mimevoorstelling 'Man'. Deze unieke voorstelling gaat over hoe Dionne zich verhoudt tot mannen en de mannelijkheid in haar zelf. Ze stelt zich op als beschrijfster van beelden. Zo beschrijft Dionne momenten uit haar jeugd, maar ook beelden van iconische vrouwen waar ze zich aan spiegelt. Ze gaat van werkelijkheid naar fantasie en weer terug naar werkelijkheid.

Dat dit een unieke voorstelling is, blijkt uit de bekroning met de Top Naeff Prijs 2012. Dit is de oudste theaterstudentenprijs van het land die op onregelmatige basis wordt uitgereikt aan veelbelovende studenten, afstuderend aan de Theaterschool. 

Aanbevelingen

"De kracht van haar voorstelling is de eerlijkheid, de tomeloze energie en het plezier gekoppeld aan de noodzaak om dit te delen met het publiek. Ze heeft door de brutale mix van disciplines iets nieuws laten zien wat nog nooit eerder is gebeurd: ze heeft de stand-up mime uitgevonden."
Loes van der Pligt, artistiek leider Mime opleiding

"Hoe extreem en veelvormig haar gedragingen ook zijn, hoe heftig ze ook heen en weer beweegt en met superieure doelgerichtheid haar publiek manipuleert, al die dynamiek en artificialiteit gaan haar volkomen natuurlijk af. Dit maakt het kijken naar het stuk 'Man' tot een groot genoegen en een overrompelende ervaring."
Rob de Graaf, theaterschrijver en voormalig artistiek leider van de Mime opleiding

"De aaneenschakeling van scènes zet je voortdurend op het verkeerde been. En net als je weliswaar op het puntje van je stoel, ongestoord denkt te genieten, gooit ze de vierde wand open. In een stand-up-achtige stijl spaart ze het publiek, maar ook zichzelf niet. Het is brutaal en kwetsbaar tegelijk. Het stuk wordt persoonlijker en schrijnender. Ze raakt je."
Mike van Alfen, lid van Artisiek Team van MC Theater

OpleidingMime
Titel Eindwerk Man
Student Dionne Verwey

Ik zie het als mijn lust en mijn streven om mensen bij elkaar te brengen. Ik wil me niet focussen op de verschillen maar op wat ons bindt. Voor mij is het belangrijk dat het publiek en ik één moment hetzelfde meemaken door van de menselijkheid te proeven. Iedereen kent immers dezelfde pijnen en angsten, ongeacht afkomst of sociaal milieu. Dankzij mime kan ik me op mijn eigen manier uiten. Hierbij gebruik ik mijn lichaam als spreker. Mime geeft mij de mogelijkheid om te zeggen: 'Let’s come together and have fun!'.

Delen