Op donderdag 10 februari 2022 vierde de AHK de tiende editie van de AHK Eindwerkprijs. Er zijn twee prijzen uitgereikt van € 3.000 in de categorieën bachelor en master, en een publieksprijs van € 1.000. Alle overige genomineerde projecten ontvangen vanaf deze editie € 500. Voor deze editie van de AHK Eindwerkprijs bestudeerde de jury 48 ingezonden afstudeerwerken. De jury was zodanig onder de indruk van de kwaliteit van de eindwerken van Lichting 2021, dat ze ervoor koos niet tien maar elf projecten voor de shortlist te selecteren.

Prijsuitreiking

Op 10 februari 2022 maakte de jury de winnaars bekend tijdens een feestelijke ceremonie. Jefferson Yaw Frempong-Manson, eerstejaarsstudent Theater en Kleinkunst aan de AHK, en zijn band openden met het nummer Officer Don't Let Go het evenement. De elf genomineerden presenteerden hun afstudeerprojecten. AHK alumnus Sherazade Fritze presenteerde de middag. Tijdens de livestream kon het publiek, in de zaal en thuis, een stem uitbrengen voor de Publieksprijs.

Juryvoorzitter Ernestine Comvalius reikte de prijzen uit. In de categorie Bachelor won Faydim Ramshe (Regie Documentaire) voor haar film Yalda: de langste nacht. De prijs in de categorie Master is overhandigd aan Niek Smal (Landschapsarchitectuur) voor zijn ontwerp Watertrots. Het publiek in de zaal en de kijkers van de livestream kozen X Y WE van Marleen Hendrickx als winnaar van de Publieksprijs.

Naar nieuwsbericht AHK Eindwerkprijzen 2021 uitgereikt aan ‘Yalda: de langste nacht’, ‘Watertrots’ en 'X Y We'

Video uitreiking AHK Eindwerkprijzen 2021

Genomineerden AHK Eindwerkprijs 2021


De volgende afstudeerprojecten zijn genomineerd:


Bachelor

Master

foto's: Erwin van Amstel

Jury

De juryleden van de AHK Eindwerkprijs 2021 zijn Zippora Elders, Edwin van Huis, Dominique Vleeshouwers en juryvoorzitter Ernestine Comvalius.

Delen