Sprekers My Music Ability: Muziek voor iedereen

Denis Huna (Tabula Musica)

Denis Huna is a classical violinist, artistic director, and co-founder of Tabula Musica. He is also external lecturer at the Hochschule der Künste Bern HKB, Switzerland. With the Tabula Musica Orchestra, he collaborated with various artists like Gaelynn Lea.

Ninya de Wever en Iris Steiner (Toonzetters)

Ninya de Wever en Iris Steiner zijn schrijvers van de Muziektalent Express, leerlijn muziek voor basisonderwijs. Ninya is projectleider cultuureducatie, trainer en muziekdocent in het (speciaal) onderwijs. Samen met Iris heeft ze Toonzetters opgericht, een community voor creatieve (vak)docenten, kunstenaars en makers in de kunst- en cultuureducatie. Als gastdocent Speciaal onderwijs is ze verbonden aan Codarts Rotterdam. Iris geeft hands-on muziekles in het primair -, Prakijkonderwijs en het MBO. Ook traint ze teams en is verbonden als muziekdocent aan Koninklijk Visio daar verzorgt ze muziekles aan blinde en slechtziende leerlingen.

Ruud van der Wel (ACCESALLAREAS)

Ruud van der Wel werkt bij Rijndam Revalidatie als ademhalingstherapeut en heeft een eigen bedrijf in Assistive technology (AudioRhoon). Hij ontwikkelde samen met anderen hardware (GroovTube, Magic Flute, Magic Switch, Adaptive EWI, Eyewi) en software (MySwitchMusic, EyePlayMusic, BreathScore, BreathMusic). Ook is hij oprichter van stichting My Breath My Music & MMAgaming.

Pete Sparkes en Ali Gillies (Drake Music Scotland)

Pete Sparkes is Artistic Director of Drake Music Scotland, delivering an award winning programme of national and international projects. His specialism is working creatively with children and adults with additional support needs – including the use of music technology and Figurenotes notation.

Ali Gillies is a freelance multi-instrumentalist and studio-based composer based in Edinburgh. He holds a BA(Hons) and an MMus from Newcastle University. As an Associate Musician, he runs 1:1 sessions, and works with the Digital Orchestra and Equilibrium ensembles.

Elin Skogdal en Tim Anderson (SKUG)

Elin Skogdal is a teacher, developer and administrator at the SKUG Centre in Tromsø. Alongside her colleagues, she has been developing musical instruments, resources and teaching methods, to enable people with severe disabilities to learn to play an instrument.

Dr. Tim Anderson has used technology for over 30 years, creating software for students and teachers to compose and play using switches or eye-control. Since 2004, he has worked closely with SKUG to develop computer-based instruments which anyone can play.

Marijke Smedema (Muziek is meer)

Marijke Smedema studeerde orthopedagogische muziekbeoefening (conservatorium Maastricht) en voltooide de master Kunsteducatie (AHK). Ze is de ontwikkelaar van Muziek is Meer, werkt als muziekdocent op SO Olivijn (Almere) en is lid van de klankbordgroep van leraren bij het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek.

Jelly Douma en Lotte van Opstal (Philala)

Jelly Douma is muziektherapeut bij Stichting Philadelphia Zorg. Zij werkt mee aan de ontwikkeling van Muziek werkt zo. Zij behandelt veel therapievragen omtrent verlies en rouw en cliënten met een psychiatrische stoornis.

Lotte van Opstal is opgeleid tot zangeres en heeft Social work gestudeerd. Zij heeft gewerkt als begeleider in de gehandicaptenzorg, als projectleider Muziek in de zorg en is nu programmamanager van Philala.

Lyan Verburg (Jostiband voor iedereen)

Lyan Verburg is orkestleider bij de Jostiband van zorgorganisatie Ipse de Bruggen. Zij leidt wekelijks de repetities en dirigeert het orkest. Ze presenteert de concerten samen met de orkestleden. Daarnaast doet ze de pr en het management van het orkest.

Mariska Minnen en Andrea Schmitz (TUNE IN)

Mariska Minnen is kwartiermaker Participatie bij Lister. Lister begeleidt mensen met een psychiatrische achtergrond bij zelfstandig wonen, herstel en werk. Mariska combineert haar achtergrond in Theater-, film-en televisiewetenschap met het thema participatie en activering in de zorg. Ze initieert en stimuleert vanuit dit perspectief muzikale, creatieve en culturele projecten ten behoeve van de activering van cliënten in de zorg. Ze werkt hierin samen met culturele organisaties.

Andrea Schmitz is deelnemer en inmiddels vrijwilliger bij TUNE IN. Ze ondersteunt deelnemers en werkt mee in een onderzoek naar de impact van TUNE IN.

Vincent Lamers en Iris van Doggenaar (Maak je eigen multimodale muziekbubbel)

Vincent Lamers werkt ruim 20 jaar als vakleerkracht muziek in het speciaal onderwijs en heeft zich gespecialiseerd in multimodale muziekdidactiek. Samen met Carolien Hermans en Melissa Bremmer deed hij onderzoek naar deze werkwijze. Het is gepubliceerd onder de titel: De multimodale muziekbubbel.

Iris van Doggenaar heeft Opleiding Docent Muziek afgerond met een scriptie over multimodale muziekactiviteiten en heeft in haar master een onderzoek gedaan met als titel: componeren voor de multimodale muziekdidactiek. Uit dit onderzoek is een tool box ontstaan.

Elco van Alphen en Manon van Hees (Jouw geluid)

Elco van Alphen is oprichter, artistiek leider, trainer, speler en muzikant bij De Lachende Zon.

Manon van Hees is zakelijk leider, fondsenwerver en organisator bij De Lachende Zon.

Nikki Manuputty en Tim van Reyswoud (Creatieve toegankelijkheid)

Nikki Manuputty is theatermaker, docent en internationaal werkzaam als producent van verschillende muziekfestivals. Als ervaringsdeskundige strijdt ze voor inclusie in de culturele sector en realiseert ze met Possibilize projecten op het gebied van creatieve toegankelijkheid.

Als projectleider van Superkracht, ambassadeur voor creatieve toegankelijkheid en marketing manager van Revelland en Sencity Festival, zet Tim van Reyswoud zich in voor sociale verandering. Onder de vlag van Possibilize maakt hij maatschappelijke impact en doorbreekt vooroordelen met culturele projecten en interventies.

Delen