We Live Here: An Academy

Het lectoraat Kunstpraktijk en artistieke ontwikkeling presenteerde in samenwerking met een aantal partners uit het werkveld van 5 tot en met 10 juli 2011 het evenement We Live Here: An Academy. Het programma bestond uit workshops, lezingen, wandelingen, discussies en presentaties.

We Live Here: An Academy
was een initiatief van Marijke Hoogenboom (lector Kunstpraktijk en artistieke ontwikkeling aan de AHK) Nicole Beutler en Andrea Božić. Deelnemers aan het evenement waren onder anderen Eric Ellingsen – Species of Space (Berlijn), andcompany&Co. (Berlijn), Tony Oricco (New York), Laurent Chétouane (Berlijn), Igor Dobričić (Amsterdam), Joe Kelleher (Londen) en Debra Solomon (Amsterdam).

Het zesdaagse evenement werd mede mogelijk gemaakt door het lectoraat Kunstpraktijk en artistieke ontwikkeling, nb projects, het Fonds voor de Podiumkunsten, Frascati, ICKamsterdam, en het Goethe Institut Amsterdam.

An Academy opereert sinds 2005 als een reeks experimentele, niet-institutionele educatieve situaties, steeds op een andere locatie en in een andere context. In 2005 en 2006 vond An Academy plaats in samenwerking met het Holland Festival, in 2007 met Kunstenfestivaldesarts en in 2008 met het IDFA. Een Academy is de follow-up van de 'Jonge makers tour', ontworpen door Nicole Beutler / LISA voor het Holland Festival 2004.

publicaties

WE LIVE HERE, door Hester van Hasselt, 2011
Cultural counterrevolution gaining ground, door Alexander Karschnia, 2011

Delen