Voor jou...

Als AHK willen wij zeker weten dat jij krijgt, en kunt vinden, wat jij nodig hebt om je doelen te bereiken. Daarom is het extra cursus- en trainingsaanbod zowel tijdens als na je afstuderen voor jou toegankelijk – op het moment dat jij daar behoefte aan hebt. We verzorgen de lessen in een vertrouwde omgeving, op een van de academies. Je krijgt de leskwaliteit die je van ons gewend bent en we zorgen er vaak voor dat de cursussen zowel in het Nederlands als Engels te volgen zijn. We focussen ons uiteraard op de kunst- en cultuursector, zodat de cursus goed aansluit op de arbeidsmarkt.

Daarnaast creëren we netwerkmogelijkheden, zodat je andere creatieve studenten en alumni kunt ontmoeten. We houden je op de hoogte van het laatste nieuws via onze nieuwsbrief en we zorgen ervoor dat je je online makkelijk kunt oriënteren: specifieke informatie vind je in onze kennisbank BeroepKunstenaar en je neemt met één-klik-op-de-knop contact met ons op.

...en door jou!

Een focusgroep, van ongeveer tien AHK-studenten, denkt actief met ons mee. Zo weten wij wat er speelt. Daarnaast bestaat het projectteam ook voor een groot deel uit AHK-studenten.

Maak kennis met de klankbordgroep 2024

Jazzy van Wersch
Alumnus theaterdocent, Academie voor Theater en Dans

"In het AHK Starterscafé komen kunstenaarschap en ondernemersschap samen, op een laagdrempelige manier. Dit is de enige plek waar ik studenten van andere academies ontmoet." 

 

Tim Vervenne
Alumnus docent dans, Academie voor Theater en Dans

"Het programma van het AHK Starterscafé is gratis toegankelijk en verbindt verschillende mensen met elkaar. Het aanbod is breed en helder. Eigenlijk noodzakelijk voor als je aan het werk wilt." 

Stefanie Bruggeling
Alumnus klassiek zang Conservatorium van Amsterdam, student master bij DNOA

"Het AHK Starterscafé is een samenkomstplek. Je ontmoet studenten van verschillende academies, mensen uit het werkveld en alumni. Daardoor ontstaan er interessante, interdisciplinaire ontmoetingen."

Maud Brouwers
Alumnus cultureel erfgoed, Reinwardt Academie

"Het AHK Starterscafé heeft een open sfeer. Je kunt van elkaar leren, ongeacht of je net komt kijken als freelancer of misschien al jaren een eigen onderneming hebt. Iedereen is heel behulpzaam en steunt elkaar."

Raas Nijhuis
Opleiding regie Academie voor Theater en Dans

"Dit is echt een plek waar mensen elkaar ontmoeten en dingen gebeuren." 

“Door mensen ondernemend op te leiden creëren we met z'n allen een nieuwe generatie kunstenaars die opkomt voor de rechten, de cao, de contracten, simpelweg: het eigen werk. Hieruit ontstaat hopelijk een (nog meer) algemeen erkende sector”
Maud ter Haar, Opleiding productie podiumkunsten
Delen