Filmacademiestudenten in de prijzen op Nederlands Film Festival

Gepubliceerd op

Op het 30e Nederlands Film Festival zijn de prijzen uitgereikt voor de beste eindexamenfilms van de Nederlandse audiovisuele opleidingen. Eché Janga won met de eindexamenfilm MO de Tuschinksi Award, aan Floor Houwink ten Cate en Jemima van der Tholen werd de NVS Award voor het beste productietalent uitgereikt voor de eindexamenfilms MO en Winterslaap in Lukomir.

Op het 30e Nederlands Film Festival zijn de prijzen uitgereikt voor de beste eindexamenfilms van de Nederlandse audiovisuele opleidingen. Eché Janga won met de eindexamenfilm MO de Tuschinksi Award, aan Floor Houwink ten Cate en Jemima van der Tholen werd de NVS Award voor het beste productietalent uitgereikt voor de eindexamenfilms MO en Winterslaap in Lukomir.

Eché Janga won met de Tuschinski Award voor de beste eindexamenfilm van de Nederlandse Film en Televisie Academie een bedrag van 5.000 euro, beschikbaar gesteld door Pathé Cinemas. De winnaar werd gekozen door de leden van de Kring van Nederlandse Filmjournalisten (KNF).

Producenten Floor Houwink ten Cate en Jemima van der Tholen zijn met hun afstudeerfilms MO en Winterslaap in Lukomir door juryleden Hanneke Niens (KeyFilm) en San Fu Maltha (Fu Works) bekroond met de NVS Producenten Award van de Nederlandse Vereniging van Speelfilmproducenten. ‘Een kei in het oplossen van onvoorziene omstandigheden op locatie. Al deze punten zijn van toepassing op deze producenten, die met de gehele cast en crew hebben aangetoond dat 1 en 1 bij film 3 kan worden’, aldus de jury. De prijs voor het beste productietalent van de nieuwe lichting, bestaat uit een bedrag van €5.000,-.

De Dioraphte Stimuleringsprijs voor de beste afstudeerfilm van een van de overige academies in Nederland is uitgereikt aan KATHEM & CHRIS van Ruud Lenssen gemaakt voor de Willem de Kooning Academie.

Delen