Lichting 2009 in de prijzen

Gepubliceerd op

Tijdens het eindexamenfestival 2009 van de Nederlandse Film en Televisie Academie zijn er vijf prijzen uitgereikt: de Nassensteinstartprijs, de VPRO-documentaireprijs, de publieksprijs van Cinéville, de YDA Amsterdam Award en een bedrag van € 10.000,- door Phanta Vision.

Tijdens het eindexamenfestival 2009 van de Nederlandse Film en Televisie Academie zijn er vijf prijzen uitgereikt: de Nassensteinstartprijs, de VPRO-documentaireprijs, de publieksprijs van Cinéville, de YDA Amsterdam en een bedrag van € 10.000,- door Phanta Vision.

Wes kreeg tijdens het eindexamenfestival de meeste stemmen van het publiek en won daarmee de publieksprijs. De makers van Wes, producent Keren Cogan, regisseur Peter Hoogendoorn en scenarist Marijn de Wit, ontvangen van producent Phanta Vision een bedrag van € 10.000,- voor de ontwikkeling van een nieuwe fictiefilm.

De VPRO-Documentaireprijs ging naar de makers van In een vergeten moment; de Nassensteinstartprijs werd uitgereikt aan de makers van Jacco's film. Op zondag 30 augustus wordt deze film om 10.00 uur uitgezonden in Villa Achterwerk, ZAPP, Nederland 3. 

De prijs voor de beste commercial werd gewonnen door Lennart Verstegen voor de commercial Visser Sil.

Delen