'Geen weg terug' inzending Studenten Oscar

Gepubliceerd op

De eindexamenfilm 'Geen weg terug' geregisseerd door Shariff Korver (lichting 2011) is de Nederlandse inzending voor Student Academy Award in de categorie Buitenlandse Studentenfilm.

De eindexamenfilm Geen weg terug geregisseerd door Shariff Korver (Lichting 2011) is de Nederlandse inzending voor Student Academy Award in de categorie Buitenlandse Studentenfilm. Naar verwachting zal de Academy for Motion Picture Arts en Sciences rond half april de nominaties bekendmaken.

'Geen weg terug' won eerder de Nassenstein Prijs en de prijs voor Beste Fictie op het Scenecs Festival in Amersfoort. Op het Nederlands Film Festival ontving de film een nominatie voor de Tuschinski Award. De film was te zien op festivals in o.a. Spanje, Duitsland, Polen en Kosovo.

Eindexamenfilms van de Filmacademie werden in het verleden negen maal een nominatie voor deze prestigeuze prijs. In 1990 sleepte regisseur Mike van Diem de Studenten Oscar in de wacht voor de eindexamenfilm 'Alaska'. Acht jaar later won hij de Oscar voor Beste Buitenlandse Speelfilm met 'Karakter'.

Delen