Symposium De Witte Olifant
Hoe kan aandacht voor culturele diversiteit de kunsteducatie verrijken?
Tijdens dit symposium staat culturele diversiteit binnen de kunsteducatie centraal. Met praktische voorbeelden, experimenten, creatieve tussenruimtes, nieuwe routes en verhalen. Ga jij mee het gesprek aan?
Het symposium begint met keynotes van Halleh Ghorashi (Hoogleraar diversiteit en integratie) en Saundra Williams (Bijlmerparktheater). Vervolgens is er een aanbod van zes deelsessie waarin het thema culturele diversiteit op kunstzinnige wijze wordt benaderd door kunstvakdocenten en experts.
In de deelsessies wordt onderzocht hoe je in de kunsteducatieve praktijk kunt omgaan met culturele diversiteit en hoe de kunstvakken een bijdrage kunnen leveren aan de interculturele dialoog. Er worden educatieve experimenten getoond die voorafgaand aan het symposium zijn uitgevoerd. Door participatie, uitwisseling en discussie hopen we een beeld te krijgen hoe wij als kunsteducatoren kunnen inspelen op een hyperdiverse samenleving. Op het symposium zult u een keuze kunnen maken tussen twee van de zes deelsessies. Klik linksboven voor meer informatie over de verschillende deelsessies.
Het symposium is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in de kunsteducatie: van PO tot universiteit en van school tot educatieve instelling. De middag zal afgesloten worden met een borrel vanaf 17.00 uur.
Praktische informatie en aanmelding
Datum: maandag 26 juni 2017
Locatie: creatieve Broedplaats LELY, Schipluidenlaan 12, Amsterdam
Prijs: €20 en €10 voor studenten
Tijd: 13.00–17.00 uur
Inloop: vanaf 12.30 uur
Organisatie: master Kunsteducatie Amsterdam
Aanmelding: meld je snel aan door een e-mail te sturen naar dewitteolifant@ahk.nl