Naar inhoud
 

Informatiemiddag 17 april 2023

Klik hier om je aan te melden!

Begeleiding

Tijdens de BIK leer je vooral door te doen. Al na vijf opleidingsdagen sta je voor de klas met een zelf ontwikkeld project. Daarna zijn er nog twee projecten die je uitvoert op verschillende scholen. Vanuit de praktijk ontdek je het theoretisch kader en ontwikkel je je competenties als kunstenaar in de klas.

Intervisie
Er is veel collegiale uitwisseling op verschillende niveaus. Intervisie vormt een belangrijk onderdeel binnen de opleiding. In kleinere groepen ontwikkel je onder begeleiding manieren om je eigen en andermans leerervaringen te verdiepen.

Stagebegeleiding
Hanneke Maas Geesteranus – drama, trainer sociaal-emotionele vaardigheden
Nancy Groenteman – beeldende kunst en drama, oud-vakleerkracht Linnaeusschool
Caroline van Rhijn – hoofd educatie museum

Docenten
De lessen worden gegeven door Victor Frederik en Trudie Verhoeff.
Een excursie en bijdragen van mensen uit het werkveld maken deel uit van de opleiding.

Trudie Verhoeff

Ruim dertig jaar werk ik op het snijvlak van kunst en onderwijs. Na mijn afstuderen aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling aan de AHK werd ik consulent dans in Amsterdam. Vervolgens ben ik me gaan bezighouden met onderwijsbeleid: waarom kiest een school voor cultuureducatie, welke plek heeft dat in hun programma en wat hebben de kinderen eraan? Het accent in mijn werk verschoof van “ik weet vanuit mijn ervaring wat goed voor u is”, naar “laat me weten wat u belangrijk vindt”. Ik volgde een opleiding tot trainer en coach. Sinds de start van de BIK in 2002 ben ik studieleider en kerndocent in Amsterdam. Met veel plezier ondersteun ik het leerproces van kunstenaar tot BIK’er.

Victor Frederik

Ik heb vijftien jaar als leerkracht gewerkt in het primair onderwijs en op de PABO. Voor de NOS heb ik een radioprogramma over jeugdcultuur gemaakt. Bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten ontwikkelde ik kunstprojecten voor basisscholen. Het project Flip de Beer werd aangekocht door het school-tv-programma Koekeloere, waarbij ik als redacteur heb gewerkt. In opdracht van diverse musea en het Oerol festival ontwikkelde ik educatieve projecten. Eén van de leukste dingen die ik doe is naar de BIK-opleiding gaan om daar les te geven.

Delen
 

Informatiemiddag 17 april 2023

Klik hier om je aan te melden!