Beroepskunstenaars in de klas (BIK) is een eenjarige post-hbo-opleiding in deeltijd voor kunstenaars die kunstprojecten willen uitvoeren in het basisonderwijs. De BIK is toegankelijk voor kunstenaars in alle disciplines. Ben je professioneel kunstenaar en wil je jouw talenten inzetten voor kinderen in het primair onderwijs? Of wil je jouw kennis verdiepen en je werkveld vergroten? Volg dan de opleiding Beroepskunstenaars in de klas.

 

Meld je nu aan!

2024-2025

 

Belangstelling voor de BIK-opleiding

Geef je op voor de informatiemiddag op maandag 15 april

BIK – verstand van kunst én kinderen
De vraag naar kwalitatief hoogwaardige educatieprojecten door kunstenaars is groot. Ruim 800 kunstenaars werken regelmatig op een basisschool. De BIK is bij de keuze voor een kunstenaar in de klas hét keurmerk voor kwaliteit. Inmiddels is meer dan de helft van alle basisscholen aangesloten bij de landelijke subsidieregeling ‘Cultuureducatie met Kwaliteit’, die duurzame samenwerking met professionele kunstenaars mogelijk maakt.

De BIK-opleiding wordt georganiseerd door de master Kunsteducatie van de AHK. De opleiding is geregistreerd bij de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland en leidt op tot het landelijk erkend certificaat Beroepskunstenaar in de klas.

Bekijk hier het programma van de BIK.

Delen