Junior Company op tournee in Spanje

The new line-up of the Junior Company, September 2016

Gepubliceerd op

Van 20 t/m 30 oktober was de Junior Company (een gezamenlijk initiatief van Het Nationale Ballet en de Nationale Balletacademie) op tournee in Spanje. In de ver uiteen gelegen steden Vitoria-Gasteiz, Murcia, Alicante, Sant Cugat en Alcobendas presenteerde het gezelschap met groot succes een uiterst gevarieerd programma. In het voorjaar van 2017 gaat de Junior Company met een nieuw eigen programma op tournee door Nederland, getiteld Juniors Go Dutch.

Van 20 t/m 30 oktober was de Junior Company (een gezamenlijk initiatief van Het Nationale Ballet en de Nationale Balletacademie) op tournee in Spanje. In de ver uiteen gelegen steden Vitoria-Gasteiz, Murcia, Alicante, Sant Cugat en Alcobendas presenteerde het gezelschap met groot succes een uiterst gevarieerd programma. In het voorjaar van 2017 gaat de Junior Company met een nieuw eigen programma op tournee door Nederland, getiteld Juniors Go Dutch.

De Junior Company was in 2014 ook al te gast in Spanje. Nu trad het gezelschap er in een nieuwe samenstelling op, met in het danserstableau onder meer oud-NBA-studenten Khayla Fitzpatrick, Hannah Williams, Theo Duff-Grant, Timothy van Poucke en Jacob Roter.

Het programma van de tournee bestond uit:

  • de pas de trois uit Le Corsaire
  • Embers van artistiek coördinator/choreograaf Ernst Meisner
  • Ballet 101 van de Duitse choreograaf Eric Gauthier
  • Blink van de Spaanse choreograaf Juanjo Arques
  • Autumn Haze van choreograaf en voormalig artistiek leider van Het Nationale Ballet Rudi van Dantzig
  • Trois Gnossiennes van choreograaf en beschermheer van de Nationale Balletacademie Hans van Manen
  • No Time Before Time van artistiek coördinator/choreograaf Ernst Meisner

The Junior Company in Ernst Meisner’s No Time Before Time. Photos: Altin Kaftira

Delen