Leerlingen en studenten in Romeo en Julia en Notenkraker & Muizenkoning

Romeo & Julia, foto: Antoinette Mooy

Gepubliceerd op

Afgelopen maand waren 18 leerlingen uit NBA 3 en 14 leerlingen uit NBA 6 en 7 te zien in Rudi van Dantzigs Romeo en Julia. De productie was in 1967 het eerste avondvullende klassieke ballet van Nederlandse makelij, maar nog altijd weet de voorstelling het publiek diep te raken.

‘Het Nationale Ballet heeft met Romeo en Julia goud in handen’, aldus een recensent. Hetzelfde kan gezegd worden over de magische Notenkraker & Muizenkoning-productie van Toer van Schayk en Wayne Eagling, die vanaf 14 december zestien keer te zien zal zijn in Nationale Opera & Ballet. Hierin zullen maar liefst 47 kinderen uit NBA 1, 2 en 3 meedansen als schaatsertjes, kinderen op het feest, muizen en soldaten. Daarnaast zijn 35 studenten uit de bachelor-klassen te zien in de Russische en Chinese dans en in de beroemde dans van de Sneeuwvlokken.

 

Delen