Maaksymposium 2023

 

Ben jij een maker? Werk je in het maakonderwijs? Of heb je interesse in het maakonderwijs en wil je op jouw school meer aandacht besteden aan kunst, wetenschap en technologie?

Kom dan dinsdag 14 november naar hét Maaksymposium van 2023!

Organisatie

De Mokum maakcoalitie organiseert dit najaar samen met partners uit het hele land hét Maaksymposium, een initiatief van o.a. OBA. 

CASE verzorgt een workshop (middag) en een lezing (avond). 

Meer informatie over het gehele middag- en avondprogramma vind je hier.

Workshop

Datum: 14 november 2023

Tijd: 16.00 – 17.30 uur

Locatie: Herenzaal OBA Oosterdok, te Amsterdam

Type: workshop/vraag-het!

Gegeven  door: Monique Pijls (HvA), Anne Nigten (CASE, AHK), Claartje van Tongeren (HvA), Anna Hotze (IPABO), Edith Louman (IPABO). 

Aanspreekpunt deelnemers: Charlotte Bijl (CASE, AHK)

Aanmelden: gesloten

Digitale geletterdheid in het onderwijs is heel veel meer dan leerlingen wegwijs maken met ICT. Het gaat er ook om dat leerlingen kunnen maken, creëren en ontwerpen met behulp van digitale technologie (SLO, 2023). Maakonderwijs biedt kansen voor vakoverstijgende lessen waarin digitale geletterdheid aan bod komt. Integratie met vaklessen W&T en kunsteducatie past hier goed bij. Maar hoe dit onderwijs op het snijvlak van kunst, wetenschap en technologie nu daadwerkelijk deel uit kan gaan maken van het curriculum weten we nog niet goed. Doel van deze workshop is om leerkrachten te betrekken bij het ontwerpen van dit onderwijs.

In deze workshop kunnen deelnemers eerst ‘proeven’ van lesactiviteiten uit de verschillende disciplines rond het thema Geluid: een W&T-les waarin een experiment wordt gecombineerd met interactief diagram, een kunst-les waarin een kunstenaar die digitale technologie inzet en een maak-les. Vervolgens bespreken we met elkaar hoe deze onderdelen in samenhang kunnen worden aangeboden en wat daarvoor nodig is.

Delen