Naar inhoud
 

Advies of aanvraag indienen?

Neem contact op met je studentendecaan

Profileringsfonds

De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten heeft een profileringsfonds voor financiële ondersteuning van studenten. Het fonds kent twee regelingen:

  • Financiële ondersteuning bij studievertraging
    Studenten die door bijzondere omstandigheden studievertraging oplopen kunnen onder bepaalde voorwaarden financiële ondersteuning krijgen. Alleen studenten die een bachelor- of masteropleiding aan de AHK volgen, die daarvoor het wettelijk collegegeld betalen en studievertraging oplopen in de periode dat ze recht hebben op studiefinanciering, kunnen een aanvraag indienen. Zie voor meer informatie dit schema, het aanvraagformulier vind je op MyAHK (alleen toegankelijk voor studenten). 
  • Talent Grant voor talentvolle studenten van buiten de Europese Economische Ruimte (EER)
    Voor studenten van buiten de EER moet de AHK een hoger collegegeldtarief rekenen. Die talentvolle niet-EER studenten die financiële ondersteuning nodig hebben tijdens hun studie, kunnen een aanvraag doen bij de Talent Grant, op basis van: talent, financiële situatie en op voordracht van de directie. De Talent Grant is een tegemoetkoming in het (instellings)collegegeldtarief. Update maart 2022: vanwege een voorgenomen wetsvoorstel door de Nederlandse regering is het nog steeds mogelijk dat de AHK genoodzaakt is de Talent Grant stop te zetten vanaf 2023/2024.

Voor meer informatie, lees verder de Regeling Profileringsfonds (pdf). Op de website van DUO lees je meer over het oplopen van studievertraging.

Delen
 

Advies of aanvraag indienen?

Neem contact op met je studentendecaan