"De Culture Club gaf mij de ruimte voor de volgende stap om geluidsmanipulatie met handgebaren door te geven aan anderen"
Diogo Carriço, Conservatorium - Live Electronics

Ik vind het geweldig dat ik geselecteerd ben voor Art & Society programma! Ik heb bruikbare middelen en een werkplek aangeboden gekregen en ik werk samen met getalenteerde artiesten uit de meest uiteenlopende disciplines, allen gedreven door hun idealen voor verandering. Het voelt bijna onwerkelijk zoals we worden gesteund en aangemoedigd om onze ideeën te ontwikkelen en het is een eer om deel uit te maken van de eerste lichting van een programma dat in de toekomst mooie resultaten zal opleveren. Ik ben dankbaar dat ik de kans krijg om een project te realiseren dat al zo lang in mijn achterhoofd zit.

Ik bouw een softwareprogramma voor muzikanten en audiovisuele artiesten. Daarmee kunnen ze natuurlijke en intuïtieve gebaren van hun handen in de lucht rechtstreeks verbinden met hun synthesizer of met de software voor elektronische muziek of audiovisuele creaties. Dit project is ontworpen voor live-optredens en zal de Leap Motion-handsensor die al door artiesten wordt gebruikt, overbruggen met als doel de creativiteit en expressiviteit alle ruimte te geven. Aan het eind van het programma hoop ik een werkend prototype te hebben. De Culture Club geeft mij de middelen en de ruimte om dit idee te realiseren en biedt een platform om nauw samen te kunnen werken met andere artiesten van de AHK of daarbuiten. Dit alles zal mijn waarde als professional enorm vergroten. 

TERUG NAAR ART & SOCIETY

Delen