“Ik werk aan een plan om mijn afstudeerproject in te zetten in ziekenhuizen, scholen en theaters”
Marleen Hendrickx, Academie voor Theater en Dans – Theaterdocent Verkort

Ik voel me vereerd dat ik gevraagd ben voor het Art & society programma en dat ik met een getalenteerde groep mag samenwerken. Dit voelt als de perfecte stap op dit moment en als erkenning dat ik op de goede weg ben in het ontwikkelen van mijn talenten. Als je de verkorte opleiding doet, ben je vaak al actief in het werkveld. Maar dankzij de opleiding durf ik me te richten op dat wat ìk wil doen en maken en hoop dat in de Culture Club verder te kunnen uitbouwen.

Ik werk aan een plan om mijn afstudeerproject X Y WE  - een theatervoorstelling met de verhalen van 6 intersekse mensen - in te zetten in ziekenhuizen, scholen en theaters, zodat ik voor concrete veranderingen kan zorgen in de maatschappelijke omgeving en medische begeleiding van intersekse mensen. Daarnaast wil ik de Culture Club gebruiken om me breder te ontwikkelen als maker en hoop een basis te leggen om vanuit mijn eigen visie als autonome maker te kunnen opereren.

Ik hoop ook veel uit de samenwerking met de andere leden te halen. Zij zijn met andere, toffe projecten bezig, met mogelijkheden waar ik soms zelfs nog nooit van gehoord heb. Het zou mooi zijn om met elkaar een methode uit te vinden die succesvol blijkt als brug tussen opleiding en werkveld en waarmee we andere alumni kunnen helpen.

TERUG NAAR ART & SOCIETY

Delen