Module | Starten als ondernemer

Je gaat je bedrijf starten en dat wil je zo gezond en slim mogelijk doen. Welke ondernemingsvorm past bij jou? Hoe schrijf je je in bij de Kamer van Koophandel? Wat zijn de ondernemersrisico’s? Hoe kun je jezelf optimaal organiseren en profileren? Leer het in deze reeks lessen.

Les 1 | Starten: Inschrijven bij de KvK
14 oktober 2019, 19-21:30 uur, door Wendy van Os

Je zet je eerste stappen richting ondernemerschap. Deze les geeft inzicht in welke ondernemingsvorm het beste bij jou past. Aan de hand van een stappenplan bereid je je goed voor op jouw inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

Les 2 | Starten: Ondernemersrisico in kaart
28 oktober 2019, 19-21:30 uur, door Pauline Beran

Je bent opeens ondernemer. Dat is anders dan een werknemer. Welke risico’s zijn er? Hoe kun je jezelf tegen die risico’s beschermen? We gaan in op allerlei risico’s. Denk aan opdrachten die worden uitgesteld, debiteuren die niet betalen, plotselinge ziekte, investeringen die zich niet terugverdienen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Les 3 | Starten: Communicatie
4 november 2019, 19-21:30 uur, door Eva Kaldenbach

Een goede pitch is als ondernemer reuze belangrijk. Hoe zorg je voor een verhaal dat raakt? Hoe enthousiasmeer je potentiële financiers, kopers of partners? In deze les krijg je de handvatten aangereikt. Je vindt de bouwstenen voor jouw unieke verhaal. Met dat verhaal weet je anderen te inspireren en houd jij jouw focus.

Eva Kaldenbach van De Verhalenmakerij begeleidt creatieven bij het verwoorden van een verhaal dat raakt. Eva is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (film/fotografie) en werkte jarenlang als redacteur van human interest programma’s bij de publieke omroep.

Delen