Training | Profileren en solliciteren

Je bent zzp-er en solliciteert of auditeert voor losse klussen en projecten. Of, je bent op zoek naar een vaste baan. Voor beiden gevallen wil je de opdracht- of werkgever laten weten dat jij een perfecte match bent! In deze training leer je hoe je communiceert over wie je bent en wat je kan via je cv, je motivatiebrief en via online kanalen. Grijp jij de kans om een killer-sollicitatie te creëren? Schrijf je dan snel in! 

Les 1 | Persoonlijke marketing 
Donderdag 4 maart 2020 van 19:00-21:30u, door Sylvie Mellenbergh
Je weet dat het belangrijk is om zichtbaar te zijn, ook als je op zoek bent naar een baan in loondienst. Maar wat ga je dan precies van jezelf laten zien? Hoe maak je een samenhangend verhaal van alle dingen die je hebt gedaan, die je leuk vindt en waar je goed in bent? In deze les ga je onderzoeken wat voor werk je het liefst zou willen doen en denk je na over de manier van communiceren die daar bij past.

Les 2 | Online profileren
Donderdag 11 maart 2020 van 19:00-21:30u, door Melanie Esther
Als je ergens wilt gaan werken, google je waarschijnlijk wat je over deze organisatie kan vinden. Maar bedenk: Jij bent niet de enige in het gesprek met toegang tot het internet. Wat vinden opdrachtgevers als ze jou naam in de zoekbalk typen? Wat zou je willen dat ze lezen? En hoe pak je dat aan? Leer in deze les hoe jezelf online kan profileren!

Les 3 | Curriculum vitae
Donderdag 18 maart 2020 van 19:00-21:30u, door Sylvie Mellenbergh
Veel werk- en opdrachtgevers kijken meteen naar je cv en je wil natuurlijk een goede eerste indruk maken. In deze les gaan we in op de keuzes die je maakt bij het samenstellen van een cv. Wat vermeld je wel en niet? Welke invloed heeft vormgeving? Ook bespreken we hoe je een cv kunt bewerken voor verschillende werkgevers of opdrachtgevers. Aan het eind van deze les heb je een basis-cv en weet je hoe je dit per sollicitatie kunt aanpassen.

Les 4 | Motivatiebrief
Donderdag 25 maart 2020 van 19:00-21:30u, door Sylvie Mellenbergh
Of je over de juiste kwaliteiten beschikt, leest een werkgever of opdrachtgever in je cv. Daarnaast wil hij of zij graag weten of je past bij de baan en bij de organisatie. Een goede motivatiebrief geeft daar antwoord op. Hoe omschrijf je nu dat jij voor deze baan de juiste persoon bent? Wat is in het algemeen een goede manier om een brief te schrijven? Wanneer haakt een lezer af? Dat ga je in deze les allemaal leren.

Praktische info

Voertaal
De voertaal van deze module is Nederlands.

Voor wie
Wil je meer houvast en inspiratie voor het effectief solliciteren op jouw droombaan of klus? Wil je graag persoonlijke aandacht? Dan is deze training voor jou! De training is zowel voor ZZP-ers die solliciteren of auditeren voor een klus, of voor professionals die opzoek zijn naar een vaste functie. Er is geen voorkennis nodig. 

Kosten
De kosten voor deze module zijn 30 euro. Tickets kan je hier kopen. 

Locatie
Online via zoom.

Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar ondernemen@ahk.nl

Delen