Annet Lekkerkerker

Annet Lekkerkerker is sinds 1 maart 2019 lid van het College van Bestuur van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). Ze beheert onder andere de portefeuilles onderwijs, studentenzaken, internationalisering, personeelsbeleid, diversiteit en sociale veiligheid.

Annet Lekkerkerker (Den Haag, 1965) was van 2009 tot en met de editie van juni 2019 verbonden aan het Holland Festival, eerst als zakelijk directeur en vanaf 2018 als algemeen directeur. Bij het Holland Festival was ze eindverantwoordelijk voor het algemeen en artistiek beleid, de financiƫn, externe betrekkingen, sponsor- en fondsenwerving en was ze belast met de dagelijkse leiding van de organisatie. Daarvoor bekleedde Annet Lekkerkerker al vooraanstaande posities in de culturele sector. Ze was onder meer hoofd programmering van de Stadsschouwburg Amsterdam, programmamaker bij Theater De Balie en zakelijk directeur van ZT Hollandia/Theatergroep Hollandia.

Naast haar functie als lid van het College van Bestuur is Annet Lekkerkerker voorzitter van de Raad van Toezicht van Formerly Know as Witte de With Centre of Contemporary Art, voorzitter van het bestuur van de Stichting Double A, bestuurslid van Stichting Toneelschuur/Toneelschuur producties en bestuurslid van de Sikkens Foundation. Zij heeft zitting in de NTR Adviesraad en is voorzitter van het ACI (Amsterdamse Overleg Culturele Instellingen).

Delen