Amsterdam Center for Entrepreneurship

Van 2013-2016 was de AHK partner in het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE), het expertisecentrum en netwerk voor ondernemerschap van de UvA, HvA, Vu en AHK. De samenwerkingsovereenkomst liep af op 31 december 2016. De prettige samenwerking heeft geleid tot nieuwe samenwerkingen op het gebied van ondernemerschap binnen het IXAnext program. 

Via ACE konden AHK-studenten kosteloos deelnemen aan activiteiten op het gebied van ondernemerschap. ACE speelde daarnaast een rol in de kennisontwikkeling van docenten en medewerkers.Als toonaangevend Center for Entrepreneurship stimuleerde ACE hoogwaardig ondernemerschap door onderzoek en onderwijs. 

Met een breed onderwijsprogramma werkt ACE aan de ontwikkeling van ondernemerschapskennis en -vaardigheden. Daarnaast draagt de relevantie en toepasbaarheid van het ondernemerschapsonderzoek bij aan de bevordering van het ondernemersklimaat. 

Met een scala aan activiteiten bracht ACE ondernemerschap in én naar de praktijk. Initiatieven die studenten, docenten, onderzoekers en ondernemers inspireren, stimuleren en helpen de lat steeds weer een stukje hoger te leggen. 

Studenten en namen met plezier deel aan onder andere de Summerschools ondernemerschap, de GRIT-project, Entrepreneurship Days. De Snelkoopanweekenden ondernemerschap werden gevolgd door meerdere docenten en medewerkers.

"De ACE Summerschool Ondernemen biedt enorme kansen om met een goed netwerk om je heen een realistisch en volledig businessplan te schrijven."
Mireille Reuling (student Docent beeldende kunst en vormgeving)

Nieuws

Summerschool Ondernemerschap 2015
AHK-studenten geselecteerd voor Summerschool Ondernemerschap 2016
GRIT16 teamLLoydRWA
Het Grit Project 2016: wederom een succes
Grit project
Drie AHK-studenten geselecteerd voor Grit Project
Delen