Problemen met incasso derde termijn collegegeld

Gepubliceerd op

Door een technisch probleem is eind december bij veel studenten de derde termijn van het collegegeld niet afgeschreven. Dit geldt vooral voor studenten met een rekening bij de ING en Rabobank. Aangezien je het bedrag verschuldigd blijft, dien je het bedrag zo spoedig mogelijk over te maken aan de AHK.

 

Geldt dit ook voor mij?
Alleen als je ervoor hebt gekozen om het collegegeld in vijf gelijke termijnen van je rekening (of die van een gemachtigde) af te laten schrijven is dit bericht voor jou relevant. Wordt het collegegeld afgeschreven van een rekening van ING of Rabobank, dan is de kans groot dat de derde termijn niet is geïncasseerd.

Hoe weet ik zeker dat het geld niet is afgeschreven?
De incasso zou plaatsgevonden moeten hebben op donderdag 19 december 2013. Als op of rond deze datum geen collegegeldbedrag is afgeschreven, dan moet je dat alsnog betalen.

Hoeveel moet ik betalen?
De termijnen waarin je het collegegeld betaalt zijn gelijk. Je bent dus hetzelfde bedrag verschuldigd dat eind augustus en eind oktober door de AHK van je rekening is afgeschreven. Als je het wettelijke collegegeldtarief betaalt (€ 1.835 voor het studiejaar 2013-2014), is het termijnbedrag € 367. Twijfel je over het bedrag, neem dan contact op met de Centrale Studentenadministratie.

Waar moet ik het geld naartoe overmaken?
Stort het bedrag op rekening 1690054 ten name van AHK Studentendebiteurenadministratie (IBAN NL16INGB0001690054).

Wanneer moet ik betalen?
Je hebt tot 26 januari 2014 de tijd om het bedrag over te maken. We geven je dus de tijd tot na de storting van de studiefinanciering van januari, die op de 24e plaatsvindt.

Wat gebeurt er als ik niet betaal?
Je blijft het bedrag verschuldigd. Als je je collegegeld niet betaalt, kun je uiteindelijk uitgeschreven worden als student.

Ik heb een vraag die hier niet tussen staat.
Neem in dat geval op met de Centrale Studentenadministratie.

Onze excuses voor het ongemak.

Delen