Opnieuw problemen met incasso collegegeld

Gepubliceerd op

Bij een groot aantal studenten, met name die met een bankrekening bij ING of Rabobank, is de vierde termijn van het collegegeld niet geïncasseerd. Eind december 2013 was ook de incasso van de derde termijn mislukt, vanwege technische problemen met de overgang naar het Europese betalingssysteem SEPA.

Het is de AHK samen met adviseurs en banken niet gelukt om deze problemen bij enkele banken op te lossen.

Wij betreuren het ten zeerste dat het niet gelukt is om onze dienstverlening volledig aan te bieden aan onze studenten. Wij bieden hiervoor dan ook onze welgemeende excuses aan.

Geldt dit ook voor mij?
Alleen als je ervoor hebt gekozen om het collegegeld in vijf gelijke termijnen van je rekening (of die van een gemachtigde) af te laten schrijven is dit bericht voor jou relevant. Wordt het collegegeld afgeschreven van een rekening van ING of Rabobank, dan is de kans groot dat de vierde termijn niet is geïncasseerd. Studenten bij wie de incasso mislukt is, ontvangen persoonlijk bericht per post en/of e-mail.

Automatische incasso ING en Rabobank in termijnen vervalt
De AHK heeft besloten om geen automatische incasso meer uit te voeren bij de ING en Rabobank voor het studiejaar 2013-2014. Dit betekent dat ook de incasso van 24 april vervalt.

Hoef ik dan niet meer te betalen?
Nee, je blijft betalingsplichtig.

Hoeveel moet ik betalen?
Je ontvangt bericht van de Centrale Studentenadministratie over het bedrag dat je nog verschuldigd bent. Als je het wettelijke collegegeldtarief betaalt (€ 1.835 voor het studiejaar 2013-2014), is het bedrag voor de resterende twee termijnen € 734. Maar afhankelijk van jouw situatie kan het zijn dat je een ander bedrag verschuldigd bent. Twijfel je over het bedrag, neem dan contact op met de Centrale Studentenadministratie.

Wanneer moet ik betalen?
Je kunt het bedrag in één keer betalen. Het bedrag dient dan op 25 april 2014 op onze rekening te staan. Je kunt ook in termijnen betalen; je betaalt dan vóór 15 maart de helft van het openstaande bedrag. De andere helft moet op 25 april op onze rekening staan.

Dit betekent dus dat al het openstaande collegegeld op 25 april 2014 moet zijn voldaan.

Hoe kan ik betalen?
Stort het bedrag op rekening 1690054 ten name van AHK Studentendebiteurenadministratie (IBAN NL16INGB0001690054). Geef als betalingskenmerk je studentnummer mee, of je naam en geboortedatum. Je kunt het bedrag ook pinnen bij de balie van de Centrale Studentenadministratie, op de eerste verdieping van de Theaterschool (Jodenbreestraat 3).

Wat gebeurt er als ik niet betaal?
Je blijft het bedrag verschuldigd. Als je je collegegeld niet betaalt, kun je uiteindelijk uitgeschreven worden als student of je niet opnieuw inschrijven voor het volgende studiejaar.

Ik heb een vraag die hier niet tussen staat.
Neem in dat geval op met de Centrale Studentenadministratie.

Contact
Centrale Studentenadministratie, eerste verdieping de Theaterschool
Dagelijks geopend van 10.00 – 16.00 uur; vragen naar: Miranda Arends of Riet Smit
Tel. 020 527 7734
E-mail: csa@ahk.nl

Delen